Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
638
Sziasztok. Hogy kell kiszámolni egy négyzetes hasáb éleit?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Attól függ, hogy mi van megadva.

Felszín és egyik él, felszín és térfogat.

A négyzetes hasáb oldalai 'a' és 'b', legyen 'a' a négyzet oldala.

Ha ismerjük a felszínét, ami
A=`2*a^2+4*a*b` és az egyik oldalát, a másikat ki tudod fejezni és kiszámolni.

Ha ismerjük a térfogatát, ami:

V=`a^2*b`, és az egyik oldalát, ki tudod számolni a másik oldalát.

b=`V/(a^2)`, a=`root()(V/b)`
0