Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a gravitációs vonzóerő a Föld és a Nap között?

Főoldal » Középiskola » Fizika
2597
Mekkora a gravitációs vonzóerő a Föld és a Nap között, ha a Föld tömege 6.1024 kg, a
Nap tömege 1,99.1030 kg, a távolság 1,5.1011 m?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, lecke
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F = γ · (m_1 · m_2)/(r^2)`
`F = 6,67·10^-11 (Nm^2)/(kg^2)·(6 · 10^24 kg · 1,99 · 10^30 kg)/((1,5 · 10^11 m)^2) =...`
Szerintem a többi számolás - oldd meg.
Módosítva: 7 éve
1