Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hőtan, 10.osztály, utolsó, köszi

Főoldal » Középiskola » Fizika
499
Mennyi hőmennyiségre van szükség, hogy 10kg 80°C-os vizet teljes egészében elpárologtassunk? (cvíz=4200 J/mol⁰C ; Lp=2256000 J/kg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Q = c_(víz) · m · ΔT + L_f · m`

Szerintem Te elforralni akarod, nem párologtatni. És hát ΔT meg a forrás és a mostani hőmérséklet különbsége.

Módosítva: 7 éve
0