Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, hőtan, sos, 10.osztály, köszi!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
604
Mennyivel változik meg 3 mol egyatomos gáz belső energiája, ha hőmérséklete 5 K-nel növekszik? (R=8314 J/mol⁰C)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
n=3 mol
f=3 (egyatomos gáz
ΔT=5 K
R=8.314 `J/(mol°C)` (ott lemaradt egy tizedesvessző)

`DeltaE_b`=`(f/2)*n*R*DeltaT`= `(3/2)*3*8.314*5`= 187.065 J
0