Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi feladatban segítséget szeretnék kérni!

Főoldal » Középiskola » Kémia
682
Alumínium-oxidot állítunk elő 1 kg Al és 1 kg O2 felhasználásával. Melyik reakciópartnerből fog maradni feleslegben?

Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
reakció, alumínium, oxid, felesleg
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
4 Al + 3 `O_2` = 2 `Al_2O_3`

`M_(Al)` = 27 `g/(mol)`

`M_(O_2)` = 32 `g/(mol)`

4 mol Al-mal 3 mol `O_2` reagál

4*27= 108 g Al-mal 3*32=96 g `O_2` reagál

Hány 1000 g Al-mal reagál `1000/108*96`=888.9 g `O_2` reagál

888.9 g `O_2` fog reagálni, a többi megmarad feleslegben.
Módosítva: 7 éve
1