Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ideális gáz feladatban valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
596
Hány °C‐ra változtassuk egy ideális gázként viselkedő (He)
gázminta hőmérsékletét állandó térfogaton 0°C‐ról, ha meg
kívánjuk kétszerezni a nyomását?

Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, Gáz, Nyomás, ideális, hőmérséklet
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
V=állandó

`p_1*V` = `nRT_1`

`2*p_1*V` = `nRT_2`

Osszuk a másodikat az elsővel:

2=`(T_2)/(T_1)` = `(T_2)/273`

`T_2` = 546 K = 273 °C
1