Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tetel

Főoldal » Középiskola » Matematika
540
Koszonom a segitsegeket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A téglalap egyik oldala a, a másik a+7
(területet vagy oldalhosszt átváltani!)

Terület: a(a+7)=450

`a^2`+7a-450=0
(A negatív gyök nem kell)

a = 18 dm

b=a+7=25 dm

A négyzet átlója:

x= `root()(a^2+b^2)`= `root()(18^2+25^2)`= 30.8 dm az átló hossza.
0