Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

.SOS . Valaki segitene a részletes megoldásokban a szükséges ábrákkal együtt? köszönööööm

Főoldal » Középiskola » Matematika
594
A 15m hosszú pince boltozata egy 56dm átmérőjű félhenger palástja.Mennyi idő alatt lehet bevakolni,ha 1 óra alatt 4,5 m² -t lehet bevakolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Érdemes átváltani méterbe, amit kell.

A félhenger palástjának a felszíne kell.

A felszín nagysága `(d*pi*l)/2`=`(5.6*3.14*15)/2`= 131.88 `m^2`

1 óra alatt 4.5 `m^2`-t lehet bevakolni.

Hány óra alatt lehet 131.88 `m^2`-t bevakolni?

x=`131.88/4.5`= 29.31 óra
0