Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Integrálás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
512
Valaki megnézné jók-e az alábbi integrálások?

Illetve a 06.04.-es feladattal kicsit elakadtam, valami arctg-nek kellene kijönni-e ,de sehogy se jöttem rá hogy kellene..ha valaki segítene

Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
integrálás
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

Nem ellenőrzöm le őket, nézd meg a wolframalpha-n.

06.04:

`int 5/(x^2+81) dx=int 5/(x^2+9^2) dx=int 5/9^2·1/((x/9)^2+1) dx=5/9 int 1/9·1/((x/9)^2+1) dx=5/9·"arctg"x/9 + C`
1