Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
486
Mennyi vízben kell feloldani 100 gramm kálium-jodidot, hogy az oldat móltörtje 5 % legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A móltört 0 és 1 közötti szám lehet csak.

Ha mol%-ra gondoltál, akkor:

`M_(KI)` = 166 `g/(mol)`

100 mol oldatban van 5 mol KI és 95 mol víz

Ez grammban:

5*166=830 g KI és 95*18=1710 g víz

830 g KI-ot kell feloldani 1710 g vízben

100 g KI-ot `100/830*1710`= 206 g vízben kell feloldani.
0