Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos lenne....Valaki segitene a részletes megoldásokban a szükséges ábrákkal együtt? köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
622
Egy szabályos hatszög alapú egyenes hasáb alapéle 8cm hosszú,palástjának területe 8-szorosa az egyik alaplap területének.Mekkora a hasáb felszíne és térfogata?

4:A 15cm hosszú pince boltozata egy 56dm átmérőjű félhenger palástja.Mennyi idő alatt lehet bevakolni,ha 1 óra alatt 4,5 m² -t lehet bevakolni?


Sajnos nem vagyok jó matekból.. valaki segitene a megoldásokkal? nagyon szepen megköszönném
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szerintem az első válasz hibás.

A hasáb felszíne
F = 2A + P
A feladat szerint
P = 8A
Így a felszín
F = 10A
Az alap egy elemének - szabályos háromszögnek - a területe
T = a² 3 /4
Az alaplapot 6 db ilyen idom alkotja,vagyis
A = 6*a² 3 /4
A hasáb felszíne ennek 10-szerese
F = 10*6*a² 3 /4
F = 15*a² 3 

A 4: feladatnál a 15 cm elírás lehet, az 15 m akart lenni.
0