Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a hat prím összege?

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Hat pozitív prímszám szorzata egyenlő összegük 407-szeresével.

Nekem az jött ki, hogy nincs megoldás, az létezhet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Prím, szorzat, 407, összeg
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Akkor pedig az egyik 37, a másik 11 lesz.

Ekkor 407*(48+c+d+e+f)= 407*c*d*e*f

48+c+d+e+f= cdef

2,3,5 esetén:

58+f=30f , f=2

A prímszámok:

2,2,3,5,11,37

összegük: 60

szorzatuk: 24420 = 60*407

Azt nem írta a feladat, hogy különböző prímek kellenek.
Módosítva: 7 éve
0