Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teljes négyzet

Főoldal » Középiskola » Matematika
474
4b^2+8b+5=
x^2+12x+1=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`4b^2` + 8b +5 = `4(b+1)^2+1`

`x^2`+ 12x+1 = `(x+6)^2`-35
Módosítva: 7 éve
0

4b²+ 8b + 5 = (4b²+ 8b + 4) + 1 = 4(b²+ 2b + 1) + 1 = 4(b + 1)² + 1
0