Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Monotonítás/SZÉ. kikötése

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
696
Az alábbi feladat kikötése hogy van? x^2 + 9 nem lehet = 0
Nincs kikötés?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kikötés
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
A megoldásom, kikötés bizonytalansága miatt nem tudom hogy jó-e így.

Előre is köszönöm annak aki megnézné!
0

A szélsőérték nagysága ezt jelenti, hogy a minimumnál-maximumnál a függvény milyen értéket vesz fel.
Szélsőértékek:
- x=-3 pontban minimuma van, nagysága: f(x)= `-1/2`
- x=3 pontban maximuma van, nagysága f(x)= `1/2`

A táblázatból kimaradt egy oszlop, pont a szélsőértéknél.

Kikötés: az x bármilyen értéket felvehet a valós számok halmazán (a nevező sosem lesz nulla, akárhogy erőlködünk). x∈`R`
1