Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
975
Mekkora erővel lehet a tó vizében tartani egy 6 dm³ térfogatú 2,6 dm³ sűrűségű követ ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`F_g-F_f-F = 0`
`F = F_g - F_f`
`F = ρ_(kő)·V·g - ρ_(víz)·V·g`
`F = V·g·(ρ_(kő) - ρ_(víz))`
`F = 6 dm^3 · 10 m/(s^2) · (2,6 (kg)/(dm^3) - 1 (kg)/(dm^3))`
`F = 96 N`
Módosítva: 7 éve
0