Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hőtan, 10. osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
882
2 mól kétatomos, normál állapotú gázt változatlan nyomáson 27⁰C-os hőmérsékletre melegítünk. Mennyivel változott meg a gáz belső energiája?(R=8314 J/mol⁰C)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ezekre az adatokra van szükség:
- Normál állapot 0 fokot jelent. Onnan melegítjük 27 fokra, tehát `ΔT=27\ K`
- kétatomos gáz szabadságfoka `f=5`
- az anyagmennyiség `n=2` mol

Ezért a belső energia változása:
`ΔE_b = f/2·n·R·ΔT`
számold ki...
Módosítva: 7 éve
0