Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, hőtan, fontos! 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
1719
Egy orvosi fecskendő végét befogva a hengerben lévő levegő térfogatát állandó hőmérsékleten 40%-ára préselik össze. Mekkora lesz a levegő nyomása, ha a légnyomás 10^5 Pa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
T=állandó

pV=állandó

`p_1*V_1`=`p_2*V_2`

`p_2` = `(p_1*V_1)/(0.4*V_1)` =`p_1/0.4`=`2.5*p_1`

`p_2`= `2.5*10^5` Pa
0