Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
590
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hasáb felszíne a két háromszög területe és a három téglalapé, a téglalap egyik oldala a háromszög oldala, a másik oldala a hasáb magassága.

m=220 dm

A= `2*((a^2*root()(3))/4)` + `3*a*m`= `root()(3)/2*a^2` +660a = 518.2

Másodfokú egyenlet, megoldóképlet (csak a pozitív gyök jó).

a=0.784 dm

V= `(a^2*root()(3)/4)*m`= 74.69 `dm^3`
0