Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
606
A c) és a d) feladat megoldására lenne szükségem. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1


c,

`M_C` = 12 `g/(mol)`

`M_(CO_2)` = 44 `g/(mol)`

12 g szénből 44 g `CO_2` keletkezik

523 kg szénből, ami `523/12`= 43.58 kmol, ugyanennyi, 43.58 kmol `CO_2` keletkezik.

`m_(CO_2)`= 44*43.58=1917.7 kg `CO_2` keletkezik.

d,

`M_S` = 32 `g/(mol)`

`M_(SO_2)` = 64 `g/(mol)`

32 g kénből 64 g `SO_2` keletkezik

0.16 g kén, ami `0.16/32`= 0.005 mol kén, ugyanennyi mol oxigénnel reagál (0.005 mol)

keletkezik 0.005 mol `SO_2`, ami `0.005*64`= 0.32 g kén.

1 mol `SO_2` (ha standardállapotról van szó) 24.5 `dm^3`

0.005 mol `SO_2` az `0.005*24.5`= 0.1225 `dm^3` = 122.5 `cm^3`
0