Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érintő egyenlete?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
496
Képen található feladatnak kellene a párhuzamos érintőjének egyenlete. Ehhez megkell határozni a meredekséget, de az -2 lesz? A kérdést azért teszem fel,mert a képlet szerint y=mx+b
ez alapján y=2x-1 nek kell lennie, vagy a meredekség -2 lesz? Köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, érintő
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

Ha y=-2x+1, akkor az egyenes meredeksége -2.
0