Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai számolás

Főoldal » Középiskola » Kémia
451
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
4.

C+ `O_2` = `CO_2`

`M_C`= 12 `g/(mol)`

`n_C`= `60/12` = 5 mol

`n_(CO_2)`= 5 mol

`V_(CO_2)`= `5*24.5` = 122.5 `dm^3`


5.

2 `H_2O` = `O_2` + 2 `H_2`


`M_(H_2O)` = 18 `g/(mol)`

`n_(H_2)` = `(9*10^(24))/(6*10^(23))`= 15 mol = `n_(H_2O)`

N=`9*10^(24)` db

m= `18*15`= 270 g
0