Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
531
Nagyi vegyes savanyúságot készített. Összesen 30 kg káposztát, hagymát, zöldpaprikát, és uborkát használt fel, amelyeket (a fenti sorrendben) 3:4:5:8 arányban kevert össze.
Han kilogrammot használt fel nagyi az egyes összetevőkből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Ha a káposzta 30 kg,
az arányok káposzta:hagyma:zöldpaprika:uborka =3:4:5:8
Hagyma: `(30/3)*4`= 40 kg
Zöldpaprika: `(30/3)*5`= 50 kg
Uborka: `(30/3)*5`= 80 kg




2. Ha az összes volt 30 kg, akkor 3x:4x:5x:8x , ezek összege 20x=30 kg

x=1.5

Káposzta: 4.5 kg
Hagyma: 6 kg
Zöldpaprika: 7.5 kg
Uborka: 12 kg

Ez összesen 30 kg.

A feladatot kétféleképpen lehet értelmezni, ha van valahol vessző vagy egyéb, akkor annak függvényében lesz az egyik megoldás.
0