Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
611
Matek feladatokban kéne nekem segítség.
1) Egy háromszög két oldala 260cm és 169cm a két oldal által bezárt sz9g 75fok45perc.
háromszög hiányzó oldali?szögei? Területe? köré írható kör sugara?

2) Egy háromszög egyik oldala 1480cm másik 492cm a 3. oldala 1508cm. szögei?területe?köré írható kör sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Módosítva: 7 éve
0

Ellenőrzéshez egy ábra:
0

Kedves Zsiga!
Szép és hasznos a videó, de azt kijelenteni, hogy az ilyen feladatokat így KELL megoldani, kissé túlzás. Mutatok egy másik utat.

Legyen a<b<c
1. lépés Heron képlettel terület: T
A terület ismeretében a c-hez tartozó magasság m = 2T/c lenne
Ezzel
2. lépés sinα = m/b = 2T/bc --> α
3. lépés sinβ = m/a = 2T/ac --> β
4. lépés γ = 180 - (α + β)
5. lépés R = abc/(4T) Körülírt kör sugara
6. lépés r = T/s = 2T/K = 2T/(a + b + c) Beírt kör sugara

Tehát csak egy kezdő értéket kell kiszámítani, aztán egyszerű műveletekkel további öt számítható.
0