Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lendület

Főoldal » Középiskola » Fizika
1093
Fizika házihoz szeretnék segítséget.
Egy puska 800m/s sebességgel lő ki egy 30g tömegű lövedéket. Mekkora sebességgel rúg vissza a puska, ha tömege a lövedék nélkül 6kg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Kezdetben nyugalomban van minden, tehát a lendületek összege 0.
Lövés után is nulla kell legyen az összeg a lendületmegmaradás szerint. Az úgy lesz, hogy a puska visszarúg, tehát a sebessége ellenkező irányú, mint a golyó sebessége, Így ha a két impulzus azonso nagyságú (és ellentétes irányú), akkor az összeg nulla lesz:
`m_1·v_1=m_2·v_2`
`m_1=30g=...\ kg`
`v_1=800m/s`
`m_2=6kg`
`v_2=...` számold ki.
1

Hogyan kell a v-t kiszámolni?
0