Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
536
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az alap területe: `T_(haromszog)`= `(b^2*sinalpha)/2` = `(9.3^2*sin(37.8)/2)`= 26.5 `dm^2`

A hasáb térfogata: V=`T_(haromszog)*m`= 26.5*23.6=625.52 `dm^3`


Az egyenlő szárú háromszöget kettévágja a magassága, így keletkezik 2 egymásnak tükörképe derékszögű háromszög. A derékszögű háromszögnek ismerjük az átfogóját, mely a háromszög szára (9.3 dm) és az egyik szögét, mely az adott szög fele (18.9°).

`sin(18.9)` = `(a/2)/b`

a= `2*b*sin18.9`= 6.025 dm

A hasáb felszíne a két alapterület (2*26.5=53) és a palást területe.

`T_P`= `(a+2b)*m`= `(2*9.3+6.025)*23.6`= 581.15 `dm^2`

A= 53+581.15 = 634.15 `dm^3`
0

Kedves AnnaKv!
Csak úgy diszkréten, halkan a fülembe súgnád, hogy mit nem értesz ebben a feladatban? :-)
0