Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia beadandóm holnapra

Főoldal » Középiskola » Kémia
563
Valaki létszíves megtudná nekem oldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
0.5 liter oldatban van 5 g NaCl (ha 3 kanál=5 g)

1 liter oldatban van `2*5`=10 g NaCl

Az oldat koncentrációja 10 g/l.

(ha 1 kanál=5 g, akkor ennek a 3-szorosa, 30 g/l-es az oldat).
2.

100 `cm^3` oldatban van 13 `cm^3` ecetsav

300 `cm^3` oldatban van `3*13`=39 `cm^3` ecetsav = 0.039 `dm^3`

Az oldat ecetsav-tartalma 0.039 `dm^3`.

3.

100 g oldatban van 12 g KCl

550 g oldatban van `550/10*12`=66 g KCl és 550-66=484 g víz.

Az oldatban van 66 g KCl és 484 g víz.

4.
100 `cm^3` sörben van 5 `cm^3` alkohol

400 `cm^3` sörben van `4*5`=20 `cm^3` alkohol.

5-

100 g oldatban van 10 g `KNO_3`

hány g oldatban van 30 g `KNO_3`?

x=`3*100`=300

300 g oldatot tudunk készíteni.
1