Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Normálalak, sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
670
-1,207×10(negyediken)×10(minusz megyediken)



2×10(hatodikon)×5×10(minusz hetediken)
Torveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
0,2×10(harmadikon)×2,5×10(masodikon)
Kerem valako segitsen:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`-1.207*10^4*10^(-4)`= -1.207

A tizes kitevőket összevonod (-4+4=0) `10^0`=1, `10^1`=10

`2*10^6*5*10^(-7)` = `2*5*10^6*10^(-7)`=`10*10^6*10^(-7)`= `10^(1+6-7)`=`10^0` = 1

`0.2*10^3*2.5*10^2` = `0.5*10^(2+3)` = `0.5*10^5`=`5*10^4`
0