Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki ezt el tudná magyarázbi? A végén hogy jöttek ki azok az eredmények?

Főoldal » Középiskola » Matematika
567
A képletet és a behelyettesítést értem de hogy hogy jött ki azt nem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Melyik részét nem érted?
0

A c,-nél van egy elírás, nem `(x²/2)`, hanem `(x/2)²`

A számításoknál nem történt más, mint elvégeztétek a hatványozásokat és a szorzásokat.

`(x/2)²=(x²)/4`
`2*x/2*y/3=(x*y)/3`
`(y/3)²=(y²)/9`

Tehát `(x/2)²-2*x/2*y/3+(y/3)²=(x²)/4-(x*y)/3+(y²)/9`

A másiknál hasonlóan.
0