Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Optika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1924
Egy medencében egy oszlop áll, amit a víz teljesen ellep. Az vízfelszínt a függőlegessel 53,4º-ot bezáró fénysugár éri. Az oszlop árnyéka a medence alján így 100 cm hosszú lesz. A víz levegőre vonatkoztatott törésmutatója 1,348. Milyen magas az oszlop?
Erre milyen képletet tudok használni? Van egy tök jó képletem arra, amikor kiáll az oszlop a medencéből, de ehhez az nem jó. :/
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

3

tg ( ß ) = 0,75 / 1,6 ; --> ß

n = sin( 90° - 42.6º ) / sin( ß )

Én ezt találtam hogy hogyan lehetne kiszámolni, talán jó!!

Csak azt a számot helyetsísd be ami neked kell!
Módosítva: 7 éve
0


Ha a víz x magas:

sin(34,5°) / sin(ß) = 1,304 ; --> ß

(1,1-x) * tg(34,5°) + x * tg(ß) = 0,625

Esetleg ez? Amúgy én is a neten keresem mert már nem tudomók több választ magamtól!
Módosítva: 7 éve
0

Mellékelve a képen a számítás
0