Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keruleti es kozepponti szogek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1027
Egy 4 cm sugarú körben hány fokos kerületi és középponti szög tartozik egy 10 cm hosszusagu ivhez??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ív/kerület=α/360 (α=ívhez tartozó középponti szög)
10/4*2*π=α/360 α=143,24
Ugyanazon íven nyugvó kerületi szög=ívhez tartozó középponti szög/2
β=143,24/2=71,62 β:=10 cm-es ívhez tartozó kerületi szög
0