Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek

Főoldal » Középiskola » Kémia
571
Állítsd a molekulák száma alapján növekvő sorrendbe a következő anyagi rendszereket:
a. 9 g víz
b. 51 g ammónia
c. 10 g hidrogéngáz
d. 254 g jód
e. 33 g szén-dioxid
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a, 9 g víz=0.5 mol víz
b, 51 g ammónia= 3 mol ammónia
c, 10 g hidrogéngáz=5 mol hidrogéngáz (`H_2`)
d, 254 g jód = 1 mol jód (`I_2`)
e, 33 g széndioxid = 0.75 mol `CO_2`

Sorrend: a, e, d, b, c
0