Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerületi szög

Főoldal » Középiskola » Matematika
627
Valamely körben egy 5 cm hosszusagu ivhez 20°-os kerületi szög tartozik.
Mekkora a kerületi es kozepponti szog tartozik ugyan ebben a korben egy 9 cm hosszusagu ivhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az 5 cm-es ívhez 20*2=40° -os középponti szög tartozik (Ugyanahoz az ívhez tartozó középponti szög kétszerese az ugyanazon íven nyugvó kerületi szögnek)
K=kör kerülete
5/K=40/360 ebből K=45 cm (ív/K=ívhez tartozó középponti szög/360)
α:= 9 cm-es ívhez tartozó középponti szög
α/360=9/45 α=72 A 9 cm-es ívhez tartozó kerületi szög=72/2=36
1