Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ideális gázok

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
735
Egy 21,3 cm3-es tartályban 231 kPa nyomású 204 ºC hőmérsékletű oxigén (M=32g/mol) gáz van. A gáz melegítésével nyomását 217 kPa-val megnöveljük. A szelep hibája miatt a gáz 16 %-a kiszökik. Mekkora lesz a gáz hőmérséklete ºC-ban?
Az n₂-re 1,04235...*10^-3 jött ki.
Ezt behelyettesítve a második egyenletbe 533,6 jön ki, ami Celsiusban 260,4.
Nem fogadja el a rendszer, hol a hiba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`n_1`= `(p_1V_1)/(RT_1)`= `1.24*10^(-3)` mol

`n_2` = `0.84*n_1`=`1.054*10^(-3)` mol

`T_2` = `(p_2*V_2)/(R*n_2)`= 521 K = 248 °C

Milyen R értéket lehet használni, milyen kerekítések vannak...egyébként szerintem így kell számolni, ahogy te számoltál
1