Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ideális gázok

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
624
Egy dugattyúval lezárt 596 dm3-es tartályban 622 kPa nyomású argon (M=40 g/mol) gáz van. A gáz nyomását a tartály térfogatának változtatásával 0,489 MPa-ra változtatjuk, miközben a hőmérsékletet a kezdeti értéken tartjuk. Mekkora lett a tartály térfogata?
Itt kicsivel kevesebb adat van, az ilyet hogyan kell számolni? Próbáltam egyenes arányossággal (ahol nyomás és hőmérséklet volt megadva, ott bejött), itt viszont nem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
T=állandó

pV=állandó

`p_1*V_1` = `p_2*V_2`

A többi már menni fog.
0