Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ideális gázok

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
699
Egy fecskendőben argon gáz van (M=40 g/mol) 0,174 MPa nyomáson. Mekkora a térfogata mm3-ben, ha hőmérséklete 72 ºC, tömege pedig 15 μg?
Olyan egyszerű feladat, mégis sokadjára átszámolva is 7,3168 jön ki.
Átváltok mindent, az n 3,75*10^-2 lesz, ha m/M.
p*V=n*R*T-be behelyettesítek, és aztán átváltok és az eredmény mégis rossz.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Gázok, ideális
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
V=`((m/M)*R*T)/p`=`(((15*10^(-6))/40)*8,314*(72+273))/174000`= `6.18*10^(-9)` `m^3` = 6.18 `mm^3`
0