Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene a részletes megoldásokban a szükséges ábrákkal együtt? köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
557
1:Forgáshenger alakú,800mm átmérőjű,4m hosszú henger alakú fatörzsből oly módon készítenek négyzetes hasáb alakú gerendát,hogy a kapott hasáb alaplapja a lehető legnagyobb legyen.Mekkora a fagerenda térfogata?Hány % a veszteség a fűrészelés során?

2:Egy 100m hosszú rézdrót tömege 7,26kg.mekkora a drót átmérője,ha a réz sűrűsége 8,8 kg/dm3 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1: Ugyanaz, csak más számokkal: https://ehazi.hu/q/19891

2.

V=`m/rho`= `7.26/8.8` = 0.825 `dm^3`

l=100 m =1000 dm

V=`(d^2*pi)/4*l`= 785d²= 0.825 dm³

d=0.0324 dm = 0,324 cm= 3,24 mm (amiben kérdezi).
0