Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

M/m % feladatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
462
Hány g CaCl2 és hány g víz van 480 g 25 m/m%-os CaCl2 oldatban?

Hány g KNO2-ből és hány g vízből készült a 250 g 18 m/m%-os KNO2 oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, tömegszázalék
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
100 g oldatban van 25 g `CaCl_2`

480 g oldatban van `480/100*25`= 120 g `CaCl_2` és 480-120=360 g víz.

b,

100 g oldatban van 18 g `KNO_2`

250 g oldatban van `250/100*18`=45 g `KNO_2`-ből és 250-45=205 g vízből készült az oldat.
1