Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1890
Milyen magas a 2,5l-es edény,ha a belső átmérője 18cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
h = ?
d = 18 cm -> r = 9 cm = 0.9dm
V = 2,5 dm³

V=h*r²*π

h=V/(r²*π)

Behelyettesítve:
h = 2.5/(0.9*0.9*π) = 0,98 dm=9,8 cm
1