Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lendület

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
621
Egy álló 62 kg tömegű korcsolyázónak nekiütközik egy 71,5 kg tömegű másik korcsolyázó. Rugalmatlan ütközés után együtt haladnak tovább 20,88 km/h sebességgel. Mennyivel változott meg a rendszer (a két korcsolyázó) összes mozgási energiája?
A megoldásom 1947,12084 J, de nem jó a rendszer szerint. Így számoltam:
p=(m₁+m₂)*v₃=774,3
v₂=p/m₂=10,82
E₁=1/2*62*0²+1/2*71,5*10,82²=4192,59 J
E₂=1/2*(m₁+m₂)*5,8²=2245,47 J
E=E₁-E₂=1947,12084 J
Hol van a hiba? :(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
lendület
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Csak tipp: előjel?
1