Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek százalékszámítás, bruttó, nettó, stb.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1212
Ez a 3 feladat lenne.
Nagyon szépen köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, százalékszámítás, nettó, bruttó
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
317.

Levonnak összesen 10+30=40%-ot, marad 60%

84000*0.6=50400 Ft a nettó fizetés.

A 10% a TB, az 8400 Ft

50400 Ft-nak a 8400 Ft az `8400/50400*100`= 16.67 %-a.

30% az adó, az 84000*0.3= 25200 Ft

50400 Ft-nak a 25200 Ft az `25200/50400*100`= 50%-a.



318.

a, 380 g az 500 g-nak a `380/500*100`= 76%-a.

b, 500 g az 380 g-nak a `500/380*100` = 131.58%-a.

c, A tára: 500-380=120 g

A nettónak: 380 g-nak a 120 g a `120/380*100`= 31.58%-a.

A bruttónak: 500 g-nak a 120 g a `120/500*100` = 24%-a.




319.

a, 16000-nek a (100-15=)85%-a: `16000*85/100` = 13600 Ft

b, 13600-nak a (100-8=)92%-a: `13600*92/100` = 12512 Ft

c, 12512 Ft a 16000 Ft-nak a `12512/16000*100` = 78.2 %-a.

d, Az engedmény: 100-78.2= 21.8 %.
0