Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
511
A zöldség árusnál a sárgarépa, a fehérrépa, és a burgonya kg-onkénti árának az aránya 1:3:2.
A burgonya kg-ja 254 Ft. Mennyibe kerül a sárgarépa és a fehérrépa kg-onként ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
7. osztály, arányosság
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az árak:
sárgarépa: x, fehérrépa:3x, burgonya:2x

2x=254
x=127
3x=381

A sárgarépa kg-onkénti ára 127 Ft, a fehérrépáé 381 Ft.
1