Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3865
Az Anya 40 éves, a lánya 16 éves. Hány évvel ezelőtt volt az anya háromszor idősebb a lányánál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A: 40 éves
L: 16 éves

X évvel ezelőtt:

40 - X = 3 * (16 - X)
40 - X = 48 - 3X // kivonunk 40-et
-X = 8 - 3X // hozzáadunk 3X-et
2X = 8
X = 4

4 évvel ezelőtt volt háromszor idősebb.
Ellenőrzés: 40-4 = 36. 16 - 4 = 12. 12 * 3 = 36 ✔️
1

Szia! :)
A válasz 4 évvel ezelőtt, mert akkor a lány 12 éves volt, az anya pedig 36.
12*3=36
1