Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
610
Sziasztok valaki megírná a helyes válaszokat ? Köszi szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
₀Amennyiben a 9-es feladat megoldásaira vagy kíváncsi, akkor pár segítség:
A hosszúságok közötti váltószámok:
1000 méter (m) = 1 kilométer (km)

A területek közötti váltószámok:
1 m2 = 100 dm2
1 dm2 = 100 cm2

A térfogatok közötti váltószámok:
1 m3= 1000 dm3
1 dm3 = 1000 cm3

Szögek váltószáma:
1 fok = 60 szögperc (jelölése: 1')
1 szögperc = 60 szögmásodperc (jelölése: 1")

A megoldásokat direkt nem írom le konkrétan, mert abból nem tanulnál nagyon sokat. Inkább ezekkel a váltószámokkal dolgozva oldd meg ezt a feladatot!

Sok sikert! Jó tanulást!
0

8 a 52 dm
b 2000 dm2
c 7 dl
d 3 fok 18 szögperc

9 a 17720 m
b 1060 dm2
c 9300 cm3
d 90 szögperc
0