Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes arányosság

Főoldal » Középiskola » Matematika
559
Sziasztok segítséget szeretnék kérni, előre is köszi a megoldást.
A feladat:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5 liter tej kell 40 dkg sajthoz.
1 liter tej kell `40/5` = 8 dkg sajthoz.

12 liter tej kell 12*8= 96 dkg sajthoz.

40 dkg sajthoz 5 liter tej kell

1.5 kg, azaz 150 dkg sajthoz `150/40*5` = 18.75 liter kell.
0