Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyolcadikos matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
908
Egy 40cm sugarú,75cm magasságú egyenes henger alakú fedett bádogtartályhoz szükséges lemez mennyisége? ( összeforrasztáshoz a felszín 10%-át kell még anyagszükségletként figyelembe venni)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Felszín: 2*π*r(r+m)
A=2*40*π(75+40)=9200π cm²
Anyagszükséglet: 9200π+0,1*9200π=10120π cm²
0