Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hol metszi?

Főoldal » Középiskola » Matematika
658
Számítsa ki, hol metszi a 2x+ 4y= 5 egyenletű egyenes az y tengelyt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
x=0 helyettesítéssel megtudod.

2*0+ 4y=5

y=1.25
0

Csatoltam képet. Vagy 2*2+4y egyenlő 5
4y egyenlő 1
y egyenlő 0,25
vagy
2*0+4y egyenlő 5
4y egyenlő 5
y egyenlő 1,25
Módosítva: 7 éve
0

Figyelj, y minden megoldása jó, mert rajta fekszik
0