Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldat töménysége

Főoldal » Középiskola » Kémia
859
Hány tömeg%-os az a kalcium-klorid-oldat, amelynek 1480 g-ja összesen 1,2*10^24 db iont tartalmaz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, 9.osztály, oldat
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(CaCl_2)`= 111 `g/(mol)`

`1.2*10^24` = `12*10^(23)` = `2*6*10^(23)` db az 2 mol ion,

a `CaCl_2` 1 moljában van 3 mol ion 1 kalcium- és 2 kloridion
2 mol ion `2/3` mol `CaCl_2`-ban van.


1480 g oldatban van `2/3*111`= 74 g `CaCl_2`

100 g oldatban van `100/1480*74`= 5 g `CaCl_2`

Az oldat 5 tömeg%-os.
0