Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek verseny fontoos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
418
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Volt x figura

Lilla kivett 8-at, maradt x-8.

Gabi kivett `(x-8)/3`-at

Panni kivett `(x-8)/3+2-t`

Marcsi kivett 3-at.

Ez összesen x darab.

x= 8+`(x-8)/3`+`(x-8)/3+2` +3

x=23

Ellenőrzés:

Volt 23 gesztenye, Lilla kivett 8-at, maradt 15, Gabi kivette a harmadát, azaz ötöt, Panni kivett hetet, Marcsi kivett 3-at. Ez összesen 8+5+7+3=23 darab.
0