Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg kellene a házi feladathoz

Főoldal » Középiskola » Kémia
2173
Mekkora tömegű víz keletkezik 1 mol durranógaz(hidrogén es oxigén 2:1 anyagmennyiseg-arányú keveréke) felrobbanása során?
Hány elektron átadása történik , amikor alulminium es klór reakciójával 267 gramm alulminium klorid keletkezik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
1 mol = 2/3 mol H₂ + 1/3 mol O₂
reakció:
2 H₂ + O₂-> 2 H₂O
2/3 H₂ + 1/3 O₂ -> 2/3 H₂O

Víz moláris tömege: 18g/mol
2/3 mol * víz moláris tömege = (2/3) * 18 = 12 gramm
0

(ez a feladat még megerősítést kíván, de szerintem) :

AlCl₃ moláris tömege: 133.34 g/mol
Nekünk 267/ moláris tömeg = 2 mol keletkezett.
1 molban 6*10²³ molekula van, minden molekulában 3 elektronátadás,
nekünk 2 mol van:
tehát összesen: 2 * 3 * 6 * 10²³ elektronátadás történik. = 3,6 * 10^25
0