Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek verseny sooos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3. x=Gábor, y=Pali, z=Feri

I. x+y=78

II. y+z=96

III. x+z=90

II. - I.

z-x = 18

Ez + III.

2z=108

z=54

y=42

x=36

a, Feri
b, Gábor
c, 54+42+36= 132 kg
d,

A három átlaga: `(54+42+36)/3`=44 km

Réka 1.25*44=55 km-t gyűjtött volna.

Ha még nem tanultatok egyenletrendszert, akkor ha összeadod a három számot, akkor annak a kétszeresét tudod meg hogy hárman együtt mennyi km-t szereztek. (78+96+90=264 km), ennek a fele az együtt szerzett km-ek száma.

A legkevesebbet az szerezte, aki a két kevesebb halmazban szerepel 78-ban és 90-ben Gábor szerepel, ő szerezte a legkevesebbet.

A legtöbbet az szerezte, aki a két több halmazban szerepel 90-ben és 96-ban Feri szerepel, ő szerezte a legtöbbet.

4.

Volt x gesztenye

Lilla kivett 8-at, maradt x-8.

Gabi kivett `(x-8)/3`-at

Panni kivett `(x-8)/3+2-t`

Marcsi kivett 3-at.

Ez összesen x darab.

x= 8+`(x-8)/3`+`(x-8)/3+2` +3

x=23

Ellenőrzés:

Volt 23 gesztenye, Lilla kivett 8-at, maradt 15, Gabi kivette a harmadát, azaz ötöt, Panni kivett hetet, Marcsi kivett 3-at. Ez összesen 8+5+7+3=23 darab.
Módosítva: 7 éve
-1